Cauta reteta

Gataif / kadaif / qataifi



Un desert specific orientului mijlociu . 
Din cauza ca ultima data cand l am savurat a fost Chiar de Eid la mama soacra si ramasa cu gandul la el, m am decis Chiar azi sa il prepar eu Acasa . 
Formele difera, cine doreste poate face cosulete sau rulouri dar din cauza ca nu dispuneam de prea mult timp , am ales sa il tai in patrate ( de altfel cum si la restaurante il vei Gasi ) . 
Il puteti umple cu Ce doriti -  ori cu nuci ori cu branza , ori cu qashta ( la alegere ) . Eu am ales cu nuci si fistic. 
Avem nevoie de : 
( *fiecare Isi va alege cantitate and dorita in functie de tava si in functie de cate portii doriti )
- 1 pachet qataif 
- ghee ( Samun ) 
- nuci , fistic 
- apa trandafiri 
- scortisoara 
- sirop de zahar 

Fideaua se da mai întai prin robot .
Daca doriti sa il Faceti cosulete sau rulouri , fideaua nu Mai necesita sa o dați prin robot.
Se amesteca cu ghee 
Tapetam tava cu unt si începem sa punem un strat de fidea. 
Acum ne apucam pt umplutura 
Se mărunțesc la robot nucile si fisticul, apoi amestecam nucile, fisticul, 2-3 linguri zahar , Scorțișoara si apa de trandafiri ( sau ce arome doriți ) 


Așezăm umplutura peste stratul de fidea 

Deasupra punem ultimul strat de fidea

Se da la cuptor 30-45 min , pana își schimba culoarea. Eu am lăsat 30 min 180 grade si 10 min focul de sus. 

Intre timp ne apucam de siropul de zahar cu care vom insiropa gataiful. 

Cand este gata, se portioneaza si se insiropeaza. 



Deasupra se decorează cu puțin fistic


Total continuturi